Piraya-GT

Piraya-GT

Om projektet

Piraya-GT är arbetsnamnet på vårt bilprojekt. Bilen har en glasfiberkaross av modellen Piraya från slutet av sextiotalet, en fackverksram och mittmonterad V8.

SFRO Förhandskoll

AllmäntPosted by Mattias Thu, March 01, 2012 22:22:50
En förhandstitt av SFRO-besiktningsman gav en del ny kunskap som vi kanske inte riktigt hade koll på. I stora drag verkade han dock belåten, första kommentaren var "varför gör vi inte besiktningen nu" vilket kändes som ett bra betyg.

Men som jag antyde i första meningen fanns där även en del påpekanden, bland annat:

- Felaktig bromsfördelning. Vi har kört med Scorpio fram och bakbromsar tillsammans med en Fiesta bromservo och Volvo 240 huvudcylinder. Ingen bra setup på ett mittmotorbil! Istället bör vi köra ungefär lika stora bromsar bak som fram, ungefär lika grova huvudcylindrar och gärna bromsvåg.

- Ingen casterjustering. Har ju sett Locostbyggen utan detta så vi trodde det var helt ok men tydligen inte. Dessutom lite för lite caster i vår nuvarande konstruktion. Bör ligga på runt 7 grader på denna typen av bil.

- Lite mycket lutning på främre stötdämparen vilket inte är till fördel för de lite enklare dämparna som vi valt. Inget krav att fixa men nåt att tänka på att ändra om möjligt.

- Lite nya uppgifter om fjädringsväg. Vi har tydligen gått efter äldre rekommendationer vilket gör att vi har lite dålig fjädringsväg speciellt bak.

Tillbaka till ritbordet!