Piraya-GT

Piraya-GT

Om projektet

Piraya-GT är arbetsnamnet på vårt bilprojekt. Bilen har en glasfiberkaross av modellen Piraya från slutet av sextiotalet, en fackverksram och mittmonterad V8.

Diverse montering

ChassiPosted by Mattias Björklund Wed, November 23, 2011 13:23:30

Nu har vi börjat montera ihop bilen inför en första besikting. Tanken är sedan att allt skall plockas isär igen för att lackeras.

Väldigt kul att skruva ihop sakerna när de är rena och grundmålade!

Växelreglage:

Broms och kopplingscylindrar:

Främre hjulupphängning:

Bakre hjulupphängning:

Handbroms

ChassiPosted by Mattias Björklund Wed, November 23, 2011 13:15:30

Infästning för handbromshandtag är nu gjord och monterad. Här har vi använt grejer från en Ford Scorpio. Faktiskt från en Cosworth men det torde vara precis samma som till en standard.

Grundmålat

ChassiPosted by Mattias Björklund Wed, November 23, 2011 13:09:24

Ännu en före- och efterbild! Den ser ju nästan rostig ut igen men färgen, en epoxigrund, fanns bara i rött.

Före:

Efter:

Förstärkning under stolarna

ChassiPosted by Mattias Björklund Wed, November 23, 2011 12:17:17

På grund av att takhökden är något begränsad i en Piraya så gäller det att försöka få stolen så låg det bara går. Därför får vi inte plats med ett triangelstag under stolarna. Istället har vi valt en hel plåt. Senare kommer det bli plåt under hela bilen men på övriga ställen blir det aluminium som skruvas eller nitas.

Blästring av ramen

ChassiPosted by Mattias Björklund Wed, November 23, 2011 12:12:06

Den mesta svetsningen är nu klar på ramen, därför tänkte vi passa på att blästra och grundmåla så man sluipper den tråkiga ytrosten som bildas. Ska bli mycket trevligare att pyssla med grejerna när det ser fräscht ut!

Före:

Efter:

Växellänkage

DrivlinaPosted by Mattias Björklund Mon, August 01, 2011 09:42:24

Ett växellänkage har vi snickrat ihop. Det var lite klurigt men vi hittade denna sidan så där fick vi vår inspiration: http://www.lambolounge.com/Chassis/Transmission/Audi-shifter/Audi-Shifter.asp

Broms/koppling cylinder

ChassiPosted by Mattias Björklund Thu, January 27, 2011 21:58:21

Nu har vi fått dit bromsservo och kopplingcylinder. Bromsservot kommer från Ford Fiesta och huvudcylinder införskaffades en ny till Volvo 240 och vi planerade att göra en adapterplatta mellan servot och cylinder men det visade sig att de passade ihop rakt av! Det enda vi behövde göra var att placera servoklockan lite vriden för att bromsvätskebehållaren skulle komma rakt upp. Men det spelade ingen större roll för oss eftersom vi ändå gjort vår egen infästning.

Kopplingscylindern inhandlades på Tradera och skulle nog vara till en Volvo Amazon/P1800 om jag minns rätt men ser misstänkt likt de universalcylindrar som Roadster sålde när de fanns. En ny stång fick dock tillverkas för att passa ihop med pedalerna.

På bilderna kan man också se pedalinfästningarna skymta, bara punktade än så länge tills vi har pedalerna färdiga så vi kan prova helheten.
Pedalerna jobbar vi på att få till och bilder kommer väl om ett tag på dem. Kommer nog bli rätt fina...


Mera bakvagn

HjulupphängningPosted by Mattias Björklund Mon, September 13, 2010 22:46:04

Nu är vi på gång igen efter ett långt uppehåll. Kanske tack vare alla mail vi fått av andra Piraya-ägare har vi fått ny inspiration!
Länkarmarna bak är nu färdiga och helsvetsade. Första prov med hjul ser lovande ut. Vi fick justera stötdämparfästet 10 mm upp för att få rätt vinklar på länkarmarna, annars stämde allt bra.

Next »