Piraya-GT

Piraya-GT

Om projektet

Piraya-GT är arbetsnamnet på vårt bilprojekt. Bilen har en glasfiberkaross av modellen Piraya från slutet av sextiotalet, en fackverksram och mittmonterad V8.

Broms/koppling cylinder

ChassiPosted by Mattias Björklund Thu, January 27, 2011 21:58:21

Nu har vi fått dit bromsservo och kopplingcylinder. Bromsservot kommer från Ford Fiesta och huvudcylinder införskaffades en ny till Volvo 240 och vi planerade att göra en adapterplatta mellan servot och cylinder men det visade sig att de passade ihop rakt av! Det enda vi behövde göra var att placera servoklockan lite vriden för att bromsvätskebehållaren skulle komma rakt upp. Men det spelade ingen större roll för oss eftersom vi ändå gjort vår egen infästning.

Kopplingscylindern inhandlades på Tradera och skulle nog vara till en Volvo Amazon/P1800 om jag minns rätt men ser misstänkt likt de universalcylindrar som Roadster sålde när de fanns. En ny stång fick dock tillverkas för att passa ihop med pedalerna.

På bilderna kan man också se pedalinfästningarna skymta, bara punktade än så länge tills vi har pedalerna färdiga så vi kan prova helheten.
Pedalerna jobbar vi på att få till och bilder kommer väl om ett tag på dem. Kommer nog bli rätt fina...